Gastcollege beeldeducatie: “Werkelijk echt?!”

Naast fotograferen, is kennis delen één van mijn grote passies. Ik geef dan ook regelmatig presentaties op middelbare scholen.

Mijn presentatie gaat over Photoshop in de reclamefotografie. Ik wijs leerlingen op de beeldmanipulatie in magazines en op posters. Beelden worden mooier gemaakt en hierdoor worden we misleid. Iedere dag worden we onbewust hiermee geconfronteerd. Mijn doel is dat leerlingen beseffen dat niet alles echt is en dat zij zich bewust worden van het effect. Ook de leerkrachten schrikken vaak van de kracht van reclame en wat dit met ons doet: onzekerheid om iets wat niet echt is. Mijn presentatie heet daarom ook ‘Werkelijk echt?!’.

Ik gebruik veel foto’s en video’s als voorbeeld om mijn verhaal levendig te maken. Leerlingen zitten aandachtig te luisteren en daarnaast valt er genoeg te lachen. Tot slot voeren de leerlingen zelf een reclame opdracht uit met hun smartphone of door middel van een mood board. Hier begeleid ik hen bij met tips en adviezen.

Dit alles: gastcollege en het maken van een reclame uiting is verwerkt in een lespakket van 1 dagdeel en leent zich uitstekend voor brugklassers die met deze onzekerheden te maken krijgen. Onderstaand een impressie van het gastcollege en de opdracht, zoals reeds vier maal verzorgd bij het Mill Hill college in Goirle.

Indien de locatie een grote presentatieruimte heeft, is het mogelijk om het gastcollege aan meerdere klassen tegelijk te geven. Graag bespreek ik de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek, zodat ik de locatie kan bekijken en eventuele specifieke wensen in het gastcollege verwerkt kunnen worden.


Zieke docent?

Ook in geval u een zieke docent heeft, kunt u mij ’s morgens bellen om te kijken of ik die dag beschikbaar ben. Het gastcollege Werkelijk Echt?! kan in 2 opvolgende lesuren aan dezelfde klas verzorgd worden. Doelgroep: brugklassers, 2e klassers in overleg.

Interesse in dit gastcollege? Neem dan direct contact met mij op via 06-24631842 of stuur een e-mail naar info@nevenfotografie.nl.

WIL JE MEER WETEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN?

BEL DAN
06-245 318 42

OF MAIL JE VRAAG NAAR INFO@NEVENFOTOGRAFIE.NL